Worsøe Gulve Aps
Skævlundvej 3

7130 Juelsminde​

Tlf: 4095 6741

​Cvr-nr: 30561600

morten@gulvmand.com

Bogholderi

Ane Jensen

Tlf.: 4091 3647​​

BOEN Gulve​

Her er brugbar info​ om de forskellige gulve.

​Lakerede gulve

​BOEN Parkett Cleaner (vaskemiddel)

BOEN Parkett Cleaner er et neutralt rengøringsmiddel med en pH på ca. 8, specielt udviklet til brug på lakerede trægulve og melamin-laminerede gulve.

Hvordan skal gulvet vaskes?

Fjern støv/snavs m.v. med støvsuger, moppe eller andre „tørre“ rengøringsmetoder. Bedøm gulvets smudstilstand og dosér BOEN Parkett Cleaner som påkrævet. Vask foretages med meget hårdt opvredet klud eller moppe. Der må ikke efterlades vand på overfladen, som ikke er tørret op af sig selv indenfor 1 minut.

NB! Det er meget vigtigt, at brugen af vand begrænses væsentligt, da efterladte ”søer” skader gulvet. Man må ikke have en forventning om, at en lakeret overflade er 100% vandafvisende.

Forebyggende vedligeholdelse

For at undgå unødvendige ridser anbefales det at bruge filtknopper under møblerne fra starten. Når det gælder stole med hjul, anbefales brug af beskyttelsesunderlag. Snavs og sand virker som sandpapir på gulvet. Du bør derfor placere ordentlige dørmåtter både i entreen og foran yderdøre for at „opfange“ snavs, sand og fugtighed. I områder med stor trafik anbefales det at lægge gittermåtter. Måtterne skal rengøres og vedligeholdes regelmæssigt og udskiftes med jævne mellemrum som en del af det faste vedligeholdelses-program for gulvet. Dette vil bidrage væsentligt til at give parketgulvet en lang levetid.

Det anbefales at holde et godt indeklima. En stuetemperatur på 20-22 grader og en relativ fugtighed på ca. 40-65 % er ikke bare godt for dig selv, men også ideelle forhold for dit trægulv.

Specifikation

Det er vigtigt, at specifikationerne for et gulv er korrekt udformet med henblik på at afklare det forventede trafikomfang, vedligehold og eventuelle fremtidige restriktioner omkring renovering. Specifikationerne bør også omfatte detaljer om produktet, antal nødvendige påføringer og hvilken slibekornstørrelse, der kræves. Den bør give råd om særlige forhold, som f.eks. fjernelse af malingpletter og andre pletter, samt give en indikation af, hvor stor en mænge produkt, man har brug for. Denne folder indeholder oplysninger om relevante specifikationer.

Vedligehold

Vedligehold kan groft set inddeles i to områder. Offentligt miljø og private boliger. På begge områder er målsætningerne i princippet identiske. Gulvoverfladen skal være helt rengjort og fri for støv og snavs. Nedenstående information er udformet med henblik på at give et udgangspunkt for planlægningen af et vedligeholdelsesprogram. Alle gulve skal være genstand for individuel vurdering, eftersom de faktorer, der påvirker dem, varierer. Desuden vil der opstå variationer på grund af andre påvirkninger, som f.eks. ændringer i trafikmængde/slitage, svingninger i temperatur (årstidsskift), hvilket indebærer, at der f.eks. skal udlægges ekstra måtter til at absorbere fugt i perioder med meget regn, sne eller ændret anvendelse af rummet.

Private boliger

Gulve i private boliger bør rengøres regelmæssigt ved brug af „tørre“ rengøringsmetoder som f.eks. støvsugning eller en blød fejekost. BOEN Cleaner kan bruges som anvist til rengøring af gulve. NB! Brugen af vand skal begrænses!

Hvis der ikke i forvejen findes information om de vedligeholdelses-produkter, der tidligere er anvendt på gulvet, anbefales det at udføre en prøve på et begrænset område af gulvet for at afprøve lakkens vedhæftningsegenskaber. Et område på gulvet bør slibes manuelt med sandpapir, derefter rengøres og påføres et lag lak. Efter nogle dage kan man checke vedhæftningen ved at skrabe på overfladen med den riflede kant på en mønt.

NB! På gulve, som tidligere er blevet behandlet med polish eller lignende produkter, skal al lak fjernes før omlakering. Bona Traffic lak (silkemat eller mat) er en 1-komponent, vandbaseret

​Olierede gulve

​Vedligeholdelse/Rengøring:

Den daglige vedligeholdelse og rengøring af træ, som er behandlet med BOEN FLOOR SOAP, omfatter primært støvsugning. Når gulvet begynder at blive snavset, vaskes det nemt med BOEN FLOOR SOAP. Brug ½-1 l sæbe til 10-20 l varmt vand.

Meget snavset gulv eller genstridige pletter vaskes først med BOEN WOOD CLEANER og varmt vand i forholdet 1:40. Lad træet tørre 1-2 timer og påfør derefter BOEN FLOOR SOAP.

Rengøring af gulve foretages med kost eller støvsuger Rengøring skal foretages med så tørre metoder som muligt for at undgå unødig afvaskning af olielaget. Undgå vandpjaskeri. Når gulvet trænger til rengøring, vaskes det nemt med BOEN FLOOR SOAP eller med BOEN OIL FRESHEN UP. Fugtmopning anbefales, ikke vådmopning. Ved slitage renses med BOEN WOOD CLEANER og renoveres med BOEN FLOOR OIL. 

BEMÆRK: I tilfælde med kraftig slitage på gulve i privatboliger og offentlige miljøer anbefales det at lade en fagmand checke gulvet regelmæssigt, således at oliens beskyttende virkning opretholdes over lang tid.

BOEN FLOOR SOAP er fremstillet af lyse og rene vegetabilske olier og naturvoks. Sæben er velegnet til at mætte træ og yder god beskyttelse mod pletter ved regelmæssig anvendelse. Den fås i 2 versioner: NEUTRAL, som bevarer træets naturlige, let gyldne farve, og WHITE, som er tilsat hvide pigmenter og dermed giver træet en silkemat, hvidlig overflade. BOEN FLOOR SOAP er et rent og miljørigtigt produkt uden farve- og tilsætningsstoffer, som bevarer træet vedligeholdelsesvenligt og naturligt.

Brugsområde:

BOEN FLOOR SOAP er specielt udviklet til efterbehandling og vedligeholdelse af olie- og ludbehandlet træ på gulve, møbler, bordplader m.v. BOEN FLOOR SOAP NEUTRAL anvendes til naturolierede gulve. BOEN FLOOR SOAP WHITE anvendes til hvidolierede gulve.

Læs mere om disse gulve på DANADECO's hjemmeside >>

Vi er medlem af:​